Želva pardálí - Plazi

Želva pardálí - mapa výskytu

Želva pardálí

Geochelone pardalis

stupeň ohrožení neexistují relevantní data

Hmotnost: 8-28kg
Délka: až 45cm
Divoká populace: jedinců
Délka života: 20-30 let, v zajetí i 50 let
Rozmnožování: snůška 16-30 vajec, líhnutí po 10-15 měsících
Identifikace: vysoký klenutý krunýř s černými skvrnami až pruhy
Výskyt: východní, jihovýchodní, jihozápadní a jižní Afrika
Biotop: africké řeky, jezera, bažiny

Organizace, které se zabývají ochranou tohoto druhu:

Jedná se o čtvrtý největší druh želvy na světě. Obvyklá váha nepřesahuje 18kg, nicméně může dosáhnout i 54kg. Obvod krunýře u dospělých jedinců nepřesahuje 61cm, mimo větší etiopský poddruh (až 100cm). Tato želva je
velmi atraktivně vybarvená. Krunýř je vysoký a klenutý, kůže a spodní část krunýře je krémová až žlutá. Na krunýři jsou jasně patrné černé skvrny nebo dokonce pruhy. Každý jedinec ma kresbu krunýře individuální.
Želva pardálí je býložravec.

Želva pardálí (Geochelone pardalis) - detail hlava masai mara
Želva pardálí (Geochelone pardalis) - detail hlava masai maraŽelva pardálí (Geochelone pardalis) - Želva pardálí (Geochelone pardalis) - Želva pardálí (Geochelone pardalis) - krunýř detail masai mara
Poslat pohlednici
kamera:NIKON D200
objektiv:Sigma 70-200 mm F2.8 EX DG MACRO HSM
konvertor:--
ohniskova vzdalenost:160 mm
doba expozice:1/400 s
clona:14
stativ:
ISO:1250
lokalita:Masai Mara, Kenya
zavřít
další
předchozí
Afrika fototisky
TOPlist