White Rhino - Mammals

White Rhino - map of occurrence

White Rhino

Ceratotherium simum

conservation status Near Threatened

Weight: males 2000-2300kg (4000-5000lb), females 1500kg (3300lb)
Shoulder height: 1.65-1.8m (5ft 6in -6ft)
Lenght: 3.4-3.8m (11-12ft) + tail 1m (40in), front horn approx. 60cm
Wild population: 6.000 individuals (total population: 17.500 individuals)
Lifespan: 30-40 years
Gestation: 16 months, 1 calf
Voice: high-pitched squeals, snorts, grunts, bellows
Identification wide square mouth, large grey body
Range: today mostly SA + reintroduced to a number of areas
Habitat: grassy savanna

Protecting organisations:
International Rhino Foundation Save the Rhino African Wildlife Foundation

White Rhino (Ceratotherium simum) - charging lewa downs
White Rhino (Ceratotherium simum) - charging lewa downsWhite Rhino (Ceratotherium simum) - White Rhino (Ceratotherium simum) - savanna lewa downsWhite Rhino (Ceratotherium simum) - feeding lewa downsWhite Rhino (Ceratotherium simum) - feeding lewa downs
Send e-card
camera:NIKON D200
lens:Sigma 120-300 mm F2.8 APO EX DG IF HSM
extender:Sigma APO 2.0 EX DG
focal length:550 mm
exposure time:1/200 s
aperture:9
stativ:pytlík s rýží/beanbag
ISO:720
location:Lewa Downs, Kenya
close
next
previous
TOPlist