Volavka africká - Ptáci

Volavka africká - mapa výskytu

Volavka africká

Ardea melanocephala

stupeň ohrožení málo dotčený

Hmotnost: 1.5-2.5kg
Rozpětí křídel: 1.85-1.95m
Délka těla: 1m
Divoká populace: 100 000 - 500 000
Délka života: 20 let
Rozmnožování:
Identifikace: krásná velká tmavá volavka s černou vrchní části hlavy a krku, tmavě šedým tělom a křídly, dlouhýma černýma noama, bílým hrdlem a černobílými pruhy na přední straně krku, záda a křídla šedá,zobák může být černošedý až žlutý
Výskyt: celá Afrika jižně od Sahary
Biotop: travnaté pláně, farmy a savany, také v lesních výsecích a poblíž vody

Organizace, které se zabývají ochranou tohoto druhu:

Je často k vidění daleko od vody, specializuje se na lov hmyzu, kobylek, ještěrek a hlodavců, ale i mládat ostatních ptáků. U vody loví hrdličky a jiné zpěvné ptáky, kteří přilétají k vodě pít. Kolonie čítající až 100-200 párů si budují hnízda z větví v korunách baobabů, eukalyptů, fíkovníků nebo palem.

Volavka africká (Ardea melanocephala) -
Volavka africká (Ardea melanocephala) - Volavka africká (Ardea melanocephala) - volavka africká lagunaVolavka africká (Ardea melanocephala) - volavka africká západ slunce strom
Poslat pohlednici
kamera:NIKON D300
objektiv:Sigma 120-300 mm F2.8 APO EX DG IF HSM
konvertor:Sigma APO 2.0 EX DG
ohniskova vzdalenost:600 mm
doba expozice:1/320 s
clona:7.1
stativ:GITZO 1541T + MA 322RC 2
ISO:200
lokalita:South Luangwa, Zambia
zavřít
další
předchozí
Afrika fototisky
TOPlist