Sup africký - Ptáci

Sup africký - mapa výskytu

Sup africký

Gyps africanus

stupeň ohrožení méně ohrožený

Hmotnost: 4-7.2kg
Rozpětí křídel: až 2.35m
Délka těla: 93cm
Divoká populace: 270 000 jedinců
Délka života: let
Rozmnožování: gestace, 1 mládě
Identifikace:
Výskyt: v pásu Sahelu od Mauretánie po Etiopii a dále na jih přes Keňu a Tanzánii až po JAR a zpět na západ přes Botswanu do Namibie
Biotop: světlé řídké akáciové lesy, savany a travnaté pláně

Organizace, které se zabývají ochranou tohoto druhu:

Sup africký (Gyps africanus) -
Sup africký (Gyps africanus) - Sup africký (Gyps africanus) - letovkaSup africký (Gyps africanus) - Sup africký (Gyps africanus) - Sup africký (Gyps africanus) - Sup africký (Gyps africanus) - Sup africký (Gyps africanus) - Sup africký (Gyps africanus) -
Poslat pohlednici
kamera:NIKON D200
objektiv:Sigma 70-200 mm F2.8 EX DG MACRO HSM
konvertor:--
ohniskova vzdalenost:200 mm
doba expozice:1/800 s
clona:4.5
stativ:
ISO:220
lokalita:Masai Mara, Kenya
zavřít
další
předchozí
Afrika fototisky
TOPlist