Orel stepní - Ptáci

Orel stepní - mapa výskytu

Orel stepní

Aquila rapax

stupeň ohrožení málo dotčený

Hmotnost: 1.5-2.5 kg, samice jsou obvykle větší než samci
Rozpětí křídel: 1.6 - 1.85 m
Délka těla: 0.6 - 0.75 m
Divoká populace: 100 000 jedinců
Délka života: 15 - 16 let u divokých orlů, v zajetí i 40? let
Rozmnožování: inkubace po cca 45 dnech, 1-3 mláďata
Identifikace: velký hnědožlutý orel s letkami a ocasem do černa, oči hnědé, zobák žlutý s černou špičkou.
Výskyt: většina Afriky (mimo Saharu, části střední a jižní Afriky) a dále přes tropickou oblast jihozápadní Asie až do Indie.
Biotop: otevřené suché oblasti jako jsou pouště, polopouště, step, savana nebo travnaté pláně.

Organizace, které se zabývají ochranou tohoto druhu:

Tito orli tvoří páry na celý život a obvykle v jednomu teritoriu žijí po mnoho let. Mimo dobu hnízdějí jsou však velmi společenští, tj. je možné pozorovat skupiny o více než 20 jedincích, především pokud je v místě hojnost potravy. Peří nedospělých jedinců je výrazně světlejší. V současné době jsou uznávány tři poddruhy v rámci tohoto druhu.

Orel stepní (Aquila rapax) -
Orel stepní (Aquila rapax) - Orel stepní (Aquila rapax) -
Poslat pohlednici
kamera:NIKON D300
objektiv:Sigma 120-300 mm F2.8 APO EX DG IF HSM
konvertor:Sigma APO 1.4 EX DG
ohniskova vzdalenost:380 mm
doba expozice:1/1600 s
clona:7.1
stativ:pytlík s rýží/beanbag
ISO:450
lokalita:Masai Mara, Kenya
zavřít
další
předchozí
Afrika fototisky
TOPlist