Orel bojovný - Ptáci

Orel bojovný - mapa výskytu

Orel bojovný

Polemaetus bellicosus

stupeň ohrožení málo dotčený

Hmotnost: 4-6kg
Rozpětí křídel: 1.9-2.6m
Délka těla: 0.7-0.9m
Divoká populace: 30 000 jedinců
Délka života: až 30 let
Rozmnožování: 1x za 2 roky, 1 vejce, inkubace 45 dní
Identifikace: tmavě hnědá hlava, záda, křídla a horní část prsou, břicho bílé s černými tečkami
Výskyt: celá Afrika jižně od Sahary
Biotop: preferuje polopouště a savany

Organizace, které se zabývají ochranou tohoto druhu:

Jedná se o největší druh afrického orla. Samice je obvykle větší než samec. Hnízdo je poměrně impozantní konstrukce o obvodu 2m, které orli využívají opakovaně rok za rokem.
Tento orel je střílen a tráven pastevci dobytka, kteří se domnívají, že je pro jejich dobytek nebezpečím. Je to nesmysl, protože se z drtivé většiny živí menšími ptáky a savci. Jako pro vetšinu dravců je pro něho nebezpečím i vedení drátů vysokého napětí.

Orel bojovný (Polemaetus bellicosus) -
Orel bojovný (Polemaetus bellicosus) - Orel bojovný (Polemaetus bellicosus) - Orel bojovný (Polemaetus bellicosus) -
Poslat pohlednici
kamera:NIKON D200
objektiv:Sigma 120-300 mm F2.8 APO EX DG IF HSM
konvertor:Sigma APO 2.0 EX DG
ohniskova vzdalenost:450 mm
doba expozice:1/640 s
clona:7.1
stativ:pytlík s rýží/beanbag
ISO:720
lokalita:Masai Mara, Kenya
zavřít
další
předchozí
Afrika fototisky
TOPlist