Nesyt africký - Ptáci

Nesyt africký - mapa výskytu

Nesyt africký

Mycteria ibis

stupeň ohrožení málo dotčený

Hmotnost: samci cca 2.3kg, samice 2kg
Rozpětí křídel: 1.5-1.65m
Délka těla: cca 1m
Divoká populace: 75 000 – 100 000 jedinců
Délka života: cca 20 let
Rozmnožování: 2-3 vejce, inkubace 30 dní
Identifikace: bílá hlava, krk, i tělo, konce křídel a ocas černé, dlouhý silný žlutý zobák
Výskyt: celá Afrika jižně od Sahary a Madagaskar
Biotop: mělčiny se sladkou i slanou vodou, tj. u pobřeží, řek, jezer, lagun a močálů

Organizace, které se zabývají ochranou tohoto druhu:

Tento druh je vybaven pozoruhodnou adaptací, nejrychlejším známým svalovým reflexem, který umožnuje vystřelit zobák takovou rychlostí, že prakticky veškerou potravu uloví nesyt ve vodě. Zobákem prozkoumává bahnité vody, přičemž jeho hlava tak může být pod hladinou relativně dlouhou dobu. Odpočívá ve skupinách na písečných výspách.
Ploché hnízdo z větví si buduje v korunách stromů. Hnízdí v koloniích.

Nesyt africký (Mycteria ibis) -
Nesyt africký (Mycteria ibis) - Nesyt africký (Mycteria ibis) -
Poslat pohlednici
kamera:NIKON D300
objektiv:Sigma 120-300 mm F2.8 APO EX DG IF HSM
konvertor:Sigma APO 2.0 EX DG
ohniskova vzdalenost:550 mm
doba expozice:1/400 s
clona:9
stativ:rýžový stativ / beanbag
ISO:400
lokalita:South Luangwa, Zambia
zavřít
další
předchozí
Afrika fototisky
TOPlist