Impala - Savci

Impala - mapa výskytu

Impala

Aepyceros melampus

stupeň ohrožení málo dotčený

Hmotnost: samci 50-80kg, samice 40-55kg
Výška v kohoutku: 80-90cm
Délka: tělo 1.3-1.6m + ocas,30-40cm
Divoká populace:
Délka života: 12 let
Rozmnožování: gestace 6.5 měsíce, 1 mládě
Identifikace: hřbetě rudohnědé, na bocích světle hnědé a břicho je
bílé. Na hlavě se od nosu k čelu a mezi ušima táhne
černý pruh, samice nemají rohy
Výskyt: od Keni přes Tanzánii na jih až po severovýchodní JAR
Biotop: akáciové lesy, křovinaté oblasti podél vody, savany a
travnaté pláně, ale vždy v dosahu vody

Organizace, které se zabývají ochranou tohoto druhu:

Impaly se živí převážně travinami a listy stromů. Na vyrušení reagují rychlým útěkem doprovázeným až 9 m dlouhými a 2,5 m vysokými skoky. Dospělí samci si tvoří teritoria a ostražitě si hlídají své stádo samic. Mají krásné lyrovitě stočené černé rohy dlouhé až 90cm. Mladí samci se shlukují do menších mládeneckých skupin. Impala je lovena lvy, levharty, gepardy, hyenami, krokodýly a psy hyenovitými.

Impala (Aepyceros melampus) - souboj masai mara
Impala (Aepyceros melampus) - souboj masai maraImpala (Aepyceros melampus) - savana masai maraImpala (Aepyceros melampus) - samec detail samburu
Poslat pohlednici
kamera:NIKON D200
objektiv:Sigma 120-300 mm F2.8 APO EX DG IF HSM
konvertor:Sigma APO 2.0 EX DG
ohniskova vzdalenost:550 mm
doba expozice:1/320 s
clona:7.1
stativ:Manfrotto Nature 190 + MA 322RC 2
ISO:500
lokalita:Masai Mara, Kenya
zavřít
další
předchozí
Afrika fototisky
TOPlist