Ibis posvátný - Ptáci

Ibis posvátný - mapa výskytu

Ibis posvátný

Threskiornis aethiopicus

stupeň ohrožení málo dotčený

Hmotnost: cca 1.4 kg
Rozpětí křídel: 1.2 1.3 m
Délka těla: 0.6-0.7 m
Divoká populace: neexistuje kvalifikovaný odhad
Délka života: cca 20 let
Rozmnožování: 2-3 vejce, inkubace po 28 - 29 dnech
Identifikace: černá holá hlava a krk, dlouhý zahnutý zobák a nohy rovněž černé, křídla a ostatní tělo bílé
Výskyt: Afrika jižně od Sahary mimo Somálsko, části Namibie a východní Madagaskar (na Madagaskaru již ohrožen)
Biotop: mělčiny se sladkou i slanou vodou, tj. u pobřeží, řek, jezer, lagun a močálů, často i daleko od vody

Organizace, které se zabývají ochranou tohoto druhu:

Staří Egyptané věřili, že jejich bůh Thoth občas přicházel na zem v podobě ibise.
Hnízdí v koloniích o 50 - 2000 párech často společně s jinými druhy, např. volavkami. Hnízdo z větví si staví i v korunách baobabů. Nově velmi úspěšně kolonizuje jižní Evropu.

Ibis posvátný (Threskiornis aethiopicus ) -
Ibis posvátný (Threskiornis aethiopicus ) -
Poslat pohlednici
kamera:NIKON D300
objektiv:Sigma 120-300 mm F2.8 APO EX DG IF HSM
konvertor:Sigma APO 2.0 EX DG
ohniskova vzdalenost:600 mm
doba expozice:1/1000 s
clona:6.3
stativ:GITZO 1541T + MA 322RC 2
ISO:500
lokalita:South Luangwa, Zambia
zavřít
další
předchozí
Afrika fototisky
TOPlist