Chameleon límcový - Plazi

Chameleon límcový

Chamaeleo dilepis

stupeň ohrožení neexistují relevantní data

Hmotnost: kg
Délka: až 0.35 m
Divoká populace: neexistuje kvalifikovaný odhad
Délka života: cca 3-8 let
Rozmnožování: snůška 20-30 vajec, líhnutí po 6-7 měsících
Identifikace:
Výskyt: střední a jižní Afrika
Biotop: lesy a savany s dostatkem stromů a keřů, na zemi ho najdete jen vyjímečně.

Organizace, které se zabývají ochranou tohoto druhu:

Asi nejhojnější druh z lesních a lesostepních chameleónů. Žije výlučně na stromech a na keřích. Samice jsou vetší a dominantnější než samci. "Klidová" barva těchto chameleonů je zelená, šedá nebo hnědá s tenkým bílým podélným pruhem na bocích. V případě rozrušení či stresu se celé tělo rychle pokryje černými tečkami.

Chameleon límcový (Chamaeleo dilepis) -
Chameleon límcový (Chamaeleo dilepis) - Chameleon límcový (Chamaeleo dilepis) - Chameleon límcový (Chamaeleo dilepis) -
Poslat pohlednici
kamera:NIKON D300
objektiv:Sigma 70-200 mm F2.8 EX DG MACRO HSM
konvertor:--
ohniskova vzdalenost:90 mm
doba expozice:1/125 s
clona:4
stativ:
ISO:560
lokalita:South Luangwa, Zambia
zavřít
další
předchozí
Afrika fototisky
TOPlist