Antilopa žirafí - Savci

Antilopa žirafí - mapa výskytu

Antilopa žirafí

Litocranius walleri

stupeň ohrožení méně ohrožený

Hmotnost: samci cca 45kg, samice cca 33kg
Výška v kohoutku: 0.85-1m
Délka: tělo 1.5-1.6m + ocas 0.25-0.30m
Divoká populace:
Délka života: 10-12 let
Rozmnožování: gestace 6.5 - 7 měsíců, 1 mládě
Identifikace: dlouhý krk, nápadně dlouhé nohy, malá hlava, velké oči a
uši, srst zrzavo-hnědá, samci mají krátké rohy
Výskyt: Somálsko, Etiopie, Keňa, Tanzánie
Biotop: převážně suché krajiny s trnitými keři, polopouště

Organizace, které se zabývají ochranou tohoto druhu:

Živí se okusem a jejich jídelníček je takřka zcela tvořen listy a výhonky trnitých keřů a stromů, na které dosáhnou tak, že se postaví na zadní končetiny, předními se opřou o kmen stromu a natáhnou co nejvíce svůj dlouhý krk. Předníma nohama také ohýbají větve. Za potravou se vydávají ráno a večer a ve dne zůstávají ve stínu. Jsou také zcela nezávislé na vodě.
Jejich hlavními predátory jsou gepardi, levharti, lvi, hyeny a psi hyenovití.

Antilopa žirafí (Litocranius walleri) - kěř zadní samburu svítání
Antilopa žirafí (Litocranius walleri) - kěř zadní samburu svítání
Poslat pohlednici
kamera:Minolta DYNAX 7D
objektiv:Sigma 50-500 mm F4.0-6.3 APO EX DG
konvertor:--
ohniskova vzdalenost:500 mm
doba expozice:1/160 a
clona:9
stativ:pytlík s rýží/beanbag
ISO:400
lokalita:Samburu, Kenya
zavřít
další
předchozí
Afrika fototisky
TOPlist